jump to navigation

El Cercle Català de Negocis denuncia que patim un escandalós dèficit fiscal de 22.000 milions d’euros l’any febrer 7, 2010

Posted by anglesdecideix in Uncategorized.
trackback

La Montserrat Puig (la Cellera Decideix) presentat el Centre Català de Negocis

El passat divendres 30 de gener va tenir lloc al Centre Parroquial de la Cellera de Ter la conferència “Empresaris per l’Estat propi” a càrrec del Cercle Català de Negocis i organitzada pel Casal Independentista Ter-Brugent amb el suport de les plataformes pel dret a decidir d’Amer, Anglès, la Cellera i Bescanó.

Els representants del CNN van fer una explicació molt entenedora, acompanyada de gràfics, sobre el dèficit fiscal català. La balança fiscal és la despesa pública efectuada en un territori menys els impostos generats en aquest territori.  Si el resultat és positiu vol dir que hi ha superàvit fiscal, si és negatiu vol dir que hi ha dèficit fiscal.

Actualment Catalunya pateix un escandalós i abusiu dèficit fiscal del 10,2%, equivalent a 22.000 milions d’euros anuals, és a dir 60 milions d’euros diaris. L’actual sistema d’anivellament de recursos que aplica l’estat espanyol és un model pervers que perjudica greument l’economia catalana. Catalunya per la seva renda per càpita ocupa el tercer lloc entre les comunitats autònomes i, un cop l’estat ha anivellat els recursos entre totes les regions, els catalans perdem vuit posicions i ens situem en l’onzè lloc. Som, doncs, el país més generós (espoliat) del món, ja que aquesta situació seria completament inimaginable en països federals com Alemanya o Canadà.

Els empresaris del Cercle Català de Negocis van presentar una simulació del que podria fer Catalunya amb els 60 milions d’euros diaris que perdem els catalans. Així, per exemple, el projecte d’Eix Transversal ferroviari es podria pagar amb 117 dies d’espoli, desdoblar l’eix transversal  costaria 12 dies d’espoli fiscal, de dessalinitzadores com la del Prat de Llobregat que és la més gran d’europa se’n podria fer una cada tres dies, La nova terminal de l’aeroport de Barcelona l’hauríem pagada en 21 dies, el cost del  nou aeroport de Lleida-Alguaire  equival a 2 dies dèficit fiscal. Per fer-se una idea de la magnitud de l’espoli, els empresaris del CCN van dir que amb aquests diners Catalunya podria construir un hospital cada dia, o bé 15 escoles diàries.

Va cloure l’acte el president del Cercle Català de Negocis, Ramon carner,  tot denunciant que aquesta situació crea desànim i frustració i ens pot conduir a una decadència irreversible. I per acabar, va afegir, que ell vol la independència perquè no vol que els seus fills visquin en un país que no funciona i que li falta autoestima.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: